neděle 12. února 2017

2x čepice s chlupatou bambulí


Momentálně bojuju s jakousi záhadnou virozou, kdy mě už třetí den bolí totálně všechno, ale jinak mi celkem nic není. Přemýšlím, jestli se zítra přemůžu a vyrazím do práce, abych se postarala o další marody, nebo jestli zůstanu doma a budu se starat sama o sebe. A protože jsem byla omluvena z návštěvy u babičky, abych chorobu neroznášela dál, jsem sama doma a můžu vám aspoň po dlouhé době zase něco ukázat.
Tyhle dvě čepice jsem pletla začátkem roku, smetanová byla pro naši malou sousedku a šedá pro kolegyni z práce. Obě jsou podle návodů z Drops Design a z obou mám velkou radost. Lépe než takhle na fotkách vzorek vynikne, když se pěkně roztáhne na hlavě.


Smetanová alias White Bird

  • podle návodu Green Bird od Drops Design zdarma v češtině zde
  • příze Merino Vlnap, odstín 14703 přírodní, spotřeba cca 60 g
  • jehlice 3,5 mm na lem a 4 mm na zbytek, pomocná copánková jehlice
Pro šestiletou holčičku jsem pletla bez úprav podle návodu na velikost 5-9 let. Zkouškou na vlastní hlavě jsem zjistila, že obvod by stačil i na mě, jen na hloubku bych musela přidat.


Šedá alias Florence
  • podle návodu Florence Hat od Drops Design zdarma v češtině zde
  • příze Big Merino od Drops Design, odstín 02 šedá, spotřeba cca 75 g
  • jehlice 4,5 mm na lem a 5 mm na zbytek
Bambule jsem kupovala na Mimibazaru u Fanuli. Přišila jsem je tenkým bavlněným provázkem jen křížem ve čtyřech bodech, aby pěkně držely, ale v případě praní čepice se mohly jednoduše odpárat a po vyprání zase přišít. Mám tu ještě další tři, takže v čepicích s chlupatou bambulí můžu vesele pokračovat.