sobota 26. března 2016

"Must have" šatičky


Z mého holčičího období vzešly i tyhle šatičky. Jako máma dvou kluků je považuju za naprosto úžasný, univerzální, praktický a všemožně využitelný kousek holčičího šatníku;-)
Jsou pletené podle návodu z Ravelry zde, velikost v návodu je novorozenecká, ale není žádný problém uplést šaty větší. Postup je velmi jednoduchý, odshora dolů, s minimem dodělávek, stačí zapošít začátek a konec a přišít knoflíky. Použila jsem akrylovou přízi Dancing Baby od Ice Yarns (jehlice 4 mm), do posledního centimetru jsem spotřebovala 100 g klubko a zbytek z dalšího, co jsem měla doma, takže samá pozitiva.


pátek 18. března 2016

Pomáháme


Dnes mám speciální výzvu pro všechny, co pletou, háčkují nebo cokoliv (skoro) rukama tvoří. Dobročinný spolek šikovných holek pořádá v květnu na FB další z dražeb hand made výrobků, výtěžek pomůže dvěma fajn klukům. Bartoloměj, 16-letý autista, za něj pojede na letní tábor a Lukáš s vrozenou vadou sluchu si za něj pořídí novou cívku ke kochleárnímu implantátu.
Momentálně hledáme dobrovolníky, kteří by chtěli věnovat své výrobky do dražby. Odkaz na přihlášovací formulář a více informací najdete na http://www.spolek-sikulek.cz/ Vlastní účet na FB není pro účast v dražbě třeba.
Nemusíte se bát, že vaše práce přijde vniveč. V posledních pár letech jsme už několik podobných akci pořádali a "vydělali" jsme tak pro děti se zdravotním handicapem pěkných pár tisíc, vlastně už pár set tisíc. Akce je registrovaná jako veřejná sbírka.

pátek 4. března 2016

Holčičí záležitost



Jednou za čas dostanu chuť vyrobit něco ukrutně holčičího, růžového, kraječkového, načančaného... tentokrát ve formě čepiček pro neteřinku